over het duo

DuoAttemaHaring

Astrid Haring en Brandt Attema speelden hun première als duo op het 10th World Harp Congres 2008 in het muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam in een concert met twee speciaal voor dit concert geschreven stukken door Martijn Padding en Chiel Meijering gecombineerd met de unieke compositie “Figur” van Wolfgang Rihm. De combinatie van musici en instrumenten bleek zo inspirerend, dat ze besloten als vast duo verder te gaan.

De combinatie van harp en bastrombone/contrabastrombone inspireerde niet alleen het publiek van het Wold Harp Congres maar ook een groot aantal componisten. Er werden sindsdien al veel nieuwe werken geschreven door vooraanstaande Nederlandse componisten. Naast deze nieuwe composities, bewerken Astrid en Brandt bestaande muziek uit allerlei genres, toegepast op hun concerten en hun publiek om voor elke situatie een passend programma te maken.

Als duo speelden zij concerten over de hele wereld. Ze maakten een tour door Brazilië en speelden onder andere concerten in Amerika, Singapore, Duitsland, Denemarken en Zweden.

Het duo heeft als doel om componisten te enthousiasmeren om voor deze bijzondere combinatie van instrumenten en musici te schrijven en met deze componisten werkelijk samen te werken. In het verlengde hiervan, streven zij ook naar samenwerking met andere kunstenaars en andere kunstvormen om nieuwe concepten te ontwikkelen en elkaar te inspireren. In deze vorm speelden ze bijvoorbeeld een wereld muziek programma met diverse gasten in het Concertgebouw in Amsterdam.